Καλέστε μας:+30 2310905453
Instaappointment Image

Οδηγείς Επικίνδυνα; Ποιοι είναι οι χειρότεροι οδηγοί της Ευρώπης;

Home  /  Γνωρίζεις Ότι;  /  Οδηγείς Επικίνδυνα; Ποιοι είναι οι χειρότεροι οδηγοί της Ευρώπης;

Οδηγείς Επικίνδυνα; Ποιοι είναι οι χειρότεροι οδηγοί της Ευρώπης;

Οδηγείς Επικίνδυνα; Ποιοι είναι οι χειρότεροι οδηγοί της Ευρώπης;Οδηγείς Επικίνδυνα; Ποιοι είναι οι χειρότεροι οδηγοί της Ευρώπης;

Σε ποιες χώρες τους βρίσκουμε;

Τι θέση έχει η Ελλάδα;

 

Ίσως θα έπρεπε να προσέχετε την επόμενη φορά που θα περάσετε το δρόμο ως πεζοί ή θα επιχειρήσετε να οδηγήσετε στη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία εκεί ζουν οι χειρότεροι οδηγοί.

Παρά τη μείωση του αριθμού των θανάτων από τροχαία ατυχήματα σε ολόκληρη την ήπειρο, οι αναπτυσσόμενες οικονομίες των χωρών αυτών βρίσκονται στην πρώτη θέση στα στατιστικά θανάτων που συνδέονται με την κυκλοφορία.

 

Πρόκειται για πρόσφατη έρευνα της Forbes.com για τους πιο επικίνδυνους οδηγούς της Ευρώπης. Υπολογίστηκε ο αριθμός θανάτων από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκων σε 28 ευρωπαϊκές χώρες, χρησιμοποιώντας στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Διεθνούς Βάσης Δεδομένων για την Οδική Κυκλοφορία και τα Ατυχήματα.

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση, και η γειτονική Κύπρος λίγα μόνο σημεία κάτω, στο Νο.8. Όμως, η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη κυριαρχούν στα 10 κορυφαία, με την Πολωνία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία και την Τσεχία να αναφέρουν περισσότερους από 100 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των χωρών και της Λιθουανίας, η οποία ανέφερε πάνω από 200 θανάτους ανά εκατομμύριο.

Οδηγείς Επικίνδυνα; Ποιοι είναι οι χειρότεροι οδηγοί της Ευρώπης;

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν, διαπίστωσαν ότι το 23,5% των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν στην Εσθονία προκλήθηκαν από άτομα που ξεπέρασαν το όριο ταχύτητας. Για τη Λετονία το ποσοστό ήταν 21,7% και  για τη Λιθουανία 14,8%. Μεγάλο ποσοστό των ατυχημάτων αυτών προέρχεται κι από τον συνδυασμό του αλκοόλ με την οδήγηση.

 

Στη βάση της λίστας των πιο επικίνδυνων οδηγών της Ευρώπης βρίσκονται η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και τρεις Σκανδιναβικές χώρες με λιγότερους από 75 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Αυτές οι ώριμες ευρωπαϊκές οικονομίες με καλύτερη εμπειρία στον τομέα της οδικής ασφάλειας, του συντονισμού της κυκλοφορίας και της οδικής συντήρησης κατάφεραν να διατηρήσουν τον αριθμό των θανάτων τους σχετικά χαμηλό.

Οδηγείς Επικίνδυνα; Ποιοι είναι οι χειρότεροι οδηγοί της Ευρώπης;

Παρμπρίζ Sougioltsis γνωρίζουμε πολλά για τα αυτοκίνητα και ενδιαφερόμαστε για την ασφάλεια σας.

 Καλέστε στο 2310 90.54.53 και στο 6947 56.19.35

Λύσεις για όλα τα οχήματα.

www.parmpriz.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.